Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.03.2011 23:28 - Има такива дни
Автор: neoart Категория: Изкуство   
Прочетен: 1707 Коментари: 1 Гласове:
3

Последна промяна: 30.03.2011 08:06


                                 Има такива дни


          Има дни като днешния. Всъщност има много такива дни, но ние не ги забелязваме, не ги отбелязваме в календарите на спомените си, не ги виждаме, дори когато те ни спъват грубо и нарочно. Просто всичкият свят и всичката невървежност се изсипват наведнаж върху главата ти. А тя, горката ( главата ), е една и за добро и за зло, както казва народа.
           Най-близките са за това да бъдат обиждани и да прощават след това. Семейството е за това да ти дава спокойствие и вяра, че слънчицето може да не сгрее нашата улица, но поне ще я освети. Работата е за това да ти вдъхва самочувствие, че и ти си дал нещо на света. Тълпата е за това да ти вика ту Осанна, ту разпни го. Трамваят е за това да те клати, скърцайки по бул. Христо Ботев. Интернет е за да те свързва със света, който всъщност нехае за теб. Колата е за това да ти „поиска” НЕОТЛОЖНО 250 лв. за ремонт, точно когато нямаш 25 такива. Здравето е за това да го тормозиш и изтощаваш, то да ти го върне тъпкано на старини. Електричеството е за това да те дебне и да те друсне, когато най-малко очакваш или да спре, точно преди гола на националния отбор по футбол. Междо другото единствен в цялата квалификационна фаза за поредното европейско или световно първенство. Усмивката ти е за това, да показваш културно зъби и да твърдиш, че си мноу свестен, когато никой дори не знае кой си и за какво се бориш. Ти самия си за това, да търпиш себе си – такъв, какъвто никой не би те изтърпял.

Има такива дни. Всичко ти се струпва пред краката и като се спънеш във всичкото то се оказва на главата ти, защото си паднал на нея. Боли, ама се усмихваш през зъби, до като приятели и семейство ти говорят и успокояват, до като трамвая те кара към Пирогов или си сам в тъмното, понеже тока е спрял, търсиш лепИнка за „против кръвотечение”-то от челото. Или пък адреса на най-близката частна клиника току що е изчезнал от екрана на компютърата ти, защото  интернета се е „сринал”. Или пък шарнира на колата ти е изпаднал, счупил се е и дори е блокирал половината ти предно ляво колело. Или пък точно сега има мач на националния и изобщо не е важен за крайния резултат на първенството и класацията на отбора, но дори шофьорите от „Бърза помощ”, заедно с лекарите го гледат и се бавят с оправданието, че имат мнооого адреси и не смогват. Или пък просто ти е каръшкия ден. Или всъщност ти си ГОЛЯМ карък и всичко друго ти е едно безмислено оправдание, но все пак, като нормален човек си се успокояваш с другите около теб! Или просто не кефиш Дедо Господ и той се забавлява, като ти поставя все по-кофти перипети за преодоляване. Или всъщност такъв е живота – сУрав и кУрав! А тълпата те съжалява и клати глава с ръзбиране и почти вниква в проблемите ти, до като здравето ти се смее за това, как е трябвало да мислиш на време за някои неща. Роднините уж те подкрепят, но те гледат с укор. Ти едвам се търпиш - не е лесно да живееш със себе си!

Има такива дни. . . Адски са гадни, нали?




Гласувай:
3


Вълнообразно


1. panazea - Да , има !
29.03.2011 23:35
Но една едничка мисъл може да те издигне високо , там където тревогите не могат да те достигнат !
И там си щастлив ! Защото това чувство е присъщо на човека, както смеха и песента !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neoart
Категория: Изкуство
Прочетен: 565864
Постинги: 100
Коментари: 487
Гласове: 314
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031