Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2011 20:01 - "Високо под земята" - първият филм за четене в България от режисьора Съни Сънински
Автор: neoart Категория: Изкуство   
Прочетен: 4410 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 24.02.2011 21:02


В началото бе словото!

image


Това прекрасно момче държи първата книга на своя баща и гордо я показва на аудитория в Дома на киното вчера, 22.02.2011г. Не само той е горд. Горд е и самия татко - режисьора Съни Сънински. След купища пречки, за пореден път Съни показа, че за него "НЕ!" не е отговор. След продължително писане на сценарий за филм и свършване на парите за кино в България, неговият филмов проект се проваля. Но това не е повод да се предаде човекът, който създаде и въведе у нас понятието "Образователен театър". Нито пък човекът, който направи повече от десет постановки у нас и почти толкова в чужбина. Нито пък човекът, който с голия си ентусиазъм зарази и правителство, и президент, и кметството на гр. София с проекта "България на длан". И ето го сега със своя филм за четене "Високо под земята". Изправен гордо, Съни ни разказва през какво е минал за да бъде факт първият у нас филм за четене. Да, добре чухте! Отново имаме понятие, което Съни Сънински въвежда на пазара за изкуство и култура у нас.

image


image


След него на сцената се появиха и критиците. Но този път това бяха хора, които се ангажираха с това да защитят тезата на Съни. Между тях бяха Тити Папазов, проф. Николай Овчаров и голямата българска актриса Татяна Лолова, която се беше подготвила и писмено за нелеката задача на критика-дилетант, както тя самата се определи.


image


image


За да покажат, че имат добра воля и да ни внушат доброто си отношение към творбата на г-н Сънински, цялата критична маса от критици се качи дружно на сцената и усмихнато представи себе си вкупом критикувайки не четящите с усмивка.


image


Разбира се, че не мина без подаръци от "районния кометат на културните дейци".


image


След това всички заедно се отправиха към фоайето на залата в Дома на киното, където авторът почерпи с по чаша вино и раздаде автографи .


image





image


image


image


Аз, от своя страна, също съм един щастлив човек, защото всички снимки, които виждате тук, съм направил аз. Но и тези, които ще видите в книгата, когато си я купите, също са мои. А сега вижте какво запечата зоркото око на моя фотоапарат, до като Съни раздаваше автографи на почитателите си.


image


О, ужас! Някой се опитва да открадне подаракът на автора!!! Не се безпокойте! Идентифициран е обекта, който се опита да извърши това скверно деяние. Не само е идентифициран, но и заловен на местопрестъплението. Така че спете спокойно, моят фотоапарат пази и вас от злонамерени празнуващи!



Гласувай:
1


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. momichetoskydricite - Поздравления и успех на филма за ...
24.02.2011 09:36
Поздравления и успех на филма за четене!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: neoart
Категория: Изкуство
Прочетен: 568355
Постинги: 100
Коментари: 487
Гласове: 314
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930